Skip Navigation LinksAnnouncements
Tüm Duyurular

Mural Sanatı Atölye Çalışması İçin Açık Çağrı

Mural Sanatı Atölye Çalışması İçin Açık Çağrı
Yayınlanma Tarihi: 4 Nisan 2023, Salı
Mural resim tuvale değil de doğrudan duvar, tavan veya diğer büyük daimi yüzeyler üzerine renklerin, çizgilerin, figürlerin uygulanmasıyla oluşturulan eserlerdir. Grafiti sanatından farklı olarak yazı karakterlerinden değil resimsel öğelerden oluşmaktadır. Sokak sanatının önemli bir parçası olan duvar resminin ayırt edici bir diğer özelliği ise verilen alanın mimari unsurlarının resmin içine uyumlu bir şekilde dahil edilmesidir.
Bu bağlamda gerçekleştirilecek atölye çalışması duvar ve sokak sanatı ile ilgili bilgiler sonrası uygulamalı atölye çalışmaları ile sürecektir. Atölye çalışmasında çizgi, renk, doku, figürlerin yaratılması, kompozisyon oluşturma vb. estetik değerler öğretilecek ve gruplaşarak duvar resmi ortaya çıkarılmaya çalışılacaktır. Atölye çalışmasında elde edilecek sonuçların bazıları 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında üniversitenin seçilen duvarlarına uygulanacaktır.
Kalıcı bir eser yaratmak için sizlerin aktif katılımınızı beklemekteyiz.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Koordinatörü Zehra Şonya’nın yürüteceği atölye çalışması için kontenjanımız 20 kişiliktir. Atölye çalışmaları 10 Mayıs 2023 tarihine kadar her Çarşamba 17.30-19:00 saatleri arasında Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Son Başvuru Tarihi: 20 Nisan 2023 Pazartesi

başvurmak için linke tıklayınız :Buraya Başvurunuz

DAÜ Web Siteleri