Skip Navigation LinksSocial-Cultural-Activities-Unit

Sosyal Kültürel Etkinlikler Birimi

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Birimi, üniversitemiz öğrencilerine, bölge halkına ve ada insanına yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal (konferans, konser ve festivaller) etkinlikler düzenleyen bir birimdir. Amacımız öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve birlikte kişisel gelişimlerine destek olup yaşam kalitelerini artırmaktır. Ayrıca, Öğrenci Konseyi birimimize bağlı olarak görevini yürütmektedir. Düzenlediğimiz etkinlikler medya görünürlülüğünün büyük bir kısmını oluşturmakta ve üniversitemizin tanıtımında etkin rol oynamaktadır.

TÜRKÜLERLE DAÜ

Üniversite öğrencilerimize türküyü sevdirmek ve diğer KKTC üniversiteleri ile iletişimi artırmak adına her yıl geleneksel olarak düzenlenmektedir. Etkinlikte, KKTC Üniversitelerinin Türk Halk Müziği grupları ile DAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu'nun konserlerinin yanısıra, her yıl Türkiye'den ünlü bir Türk Halk Müziği sanatçısı sahne almaktadır. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen etkinliğimizde geçmiş yıllarda Yavuz BİNGÖL, Musa EROĞLU, Kubat, Soner OLGUN, Zara ve  Edip AKBAYRAM gibi ünlü sanatçılar konser vermiştir.

ROCK'N EMU

Rock sever öğrencilerimize, personelimize ve halka yönelik düzenlenen bir etkinliktir. Etkinlikte, Üniversitemizin Rock grupları ile yerli Rock müzik grubunun yanısıra, Türkiye'den ünlü bir Rock grubu sahne almaktadır. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen etkinliğimizde geçmiş yıllarda Grup Red, Kurban, Gripin, Hayko CEPKİN, Gitarizma, Pentagram ile Mor ve Ötesi gibi ünlü gruplar muhteşem konserler vermiştir.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ GECESİ

Öğrencilerimize Türk Sanat Müziği'ni sevdirmek amacı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen bir etkinliktir. Üniversitemiz personeli ile öğrencilerinin iletişimini artırmak adına kurulan DAÜ Türk Sanat Müziği korosunun yanı sıra, ünlü bir Türk Sanat Müziği sanatçısının sahne aldığı etkinlik halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Geçmiş yıllarda Melihat GÜLSES, Alaaddin YAVAŞÇA, Zekai TUNCA ve Nalan ALTINÖRS gibi ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçıları konserler vermiştir.

GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ MEZUNİYET KONSERLERİ

Her yıl bahar ve güz dönemlerinde mezun olan öğrencilerimize, diplomalarını aldıktan sonra veda amaçlı mezuniyet konserleri düzenlenmektedir. Ünlü bir sanatçı konser vemekte ve ardından mezun öğrencilerimiz ile birlikte ayrılık şarkısı söylemektedir. Geçmiş yıllarda, Özcan DENİZ, Işın KARACA, Levent YÜKSEL, Leman SAM, Yaşar, Atiye, İzel, Yeni Türkü, Özlem TEKİN, Burcu GÜNEŞ, Direnen MIZIKACILAR, Ziynet SALİ ve Mustafa CECELİ gibi ünlü sanatçılar mezun öğrencilerimize konser vermiştir.

BAHAR FESTİVALİ

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından, her yıl Mayıs ayında geleneksel olarak ünivesitemiz öğrencilerinin akademik çalışmaları dışında, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı koymak amacı ile düzenlenen büyük bir etkinliktir. Üniversitemiz öğrencilerine, personeline ve yerel halka açık olarak düzenlenmektedir. Her yıl yaklaşık 60.000 kişinin katılımıyla renklenen festival, kortej yürüyüşü ile başlayıp 4 gün boyunca herkese hitap edecek şekilde çeşitli standlar, atölye çalışmaları, farklı kültür - sanat etkinlikleri, sportif faaliyetleri, dans gösterileri, konferanslar, ünlü yerli ve yabancı sanatçıların konserleri ile gerçekleştirilmektedir. Bahar Festivali'nde geçmiş yıllarda Candan ERÇETİN, Dolapdere Bing Gang, Hande YENER, Moğollar, Yavuz BİNGÖL, Sertap ERENER, MFÖ, Okan ERSAN ve Ola ONABULE, Manga, Direnen MIZIKACILAR, Volkan KONAK, Yüksek SADAKAT, Nilüfer, Model, Murat DALKILIÇ, Kıraç, Şebnem FERAH, Murat BOZ, Anathema, Athena, Duman ve Sıla gibi ünlü sanatçılar sahne almıştır.

KUMDAN HEYKEL FESTİVALİ

Kumdan Heykel Festivali Yarışması her yıl geleneksel olarak Mimarlık Fakültesi ile ortaklaşa, DAÜ Deniz Tesisleri'nde düzenlenmektedir. Yaza merhaba niteliğindeki etkinlik, ada üniversiteleri arasında ilk ve tek olma özelliğini taşımaktadır. Gazimağusa halkı ile üniversitelileri bir araya getiren festival her yıl yoğun ligi görmektedir.

ÖĞRENCİ KONSEYİ

Öğrenci Konseyi'nin çalışmalarını, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Birimi aracılığıyla ilgili Rektör Yardımcısı denetler.

Öğrenci Konseyi, Üniversitemiz Fakülteleri'nde, Yüksek Okul ve Hazırlık Okulu'nda kayıtlı öğrencilerin; eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasında öğrencilerin görüşlerini belirleyerek, yönetim organlarına bildirilmesi ve yönetim organları ile öğrenciler arasındaki iletişimi oluşturmak amacı ile kurulmuştur. Bu bağlamda, konseyin görevi öğrencilerin sorunlarını, görüş ve düşüncelerini, başta Rektörlük olmak üzere Üniversite Yönetim Organlarına iletmektedir.

Öğrenci Konseyi seçimleri her akademik yılda bir kez gerçekleşir ve oluşan yönetim kurulu bir sonraki akademik yılda yapılacak seçim sonuçlarının açıklanmasına kadar görevine devam eder. Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi'nin kuruluş ve çalışma esaslarına uygun olarak yürütülür.